søndag 16. oktober 2011

Verdens beste loff :)

Dette er en kjempe god oppskrift på loff :) Nam nam....

Du trenger:

50 g smør eller margarin
5 dl melk eller vann
50 g gjær
1 ts salt
2 ts sukker
1 egg
ca 1,3 L hvetemel


Slik gjør du:

1. Smelt smør eller margarin. Tilsett melk eller vann og la væsken bli fingervarm (37 grader)
Smuldre gjæren i en deigbolle. Hell på litt av deigvesken og rør til gjæren er oppløst. (Bland evt. tørr gjær i melet ist for å bruke fersk gjær).

2. Tilsett resten av væsken, salt, sukker eventuelt egg og mesteparten av melet. Arbeid deigenblank og smidig til den slipper bollen.

3. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 30 min.
4. Ta deigen på bakebordet og elt innn mel til diegen er god å arbeide med. Trill deigen til 2 glatte brød. Legg dem på en smurt plate eller plate dekket med bakepapir.

5. La brødene heve under klede i ca 30 min.

6. Pensle brødene med sammenvispet egg eller eggehvite. Dryss på valmue- eller sesamfrø. Stek brødene på nederste rille i stekeovn ved 200 grader i ca 40 min. Avkjøl dem på rist. Dekk med klede hvis skorpen ønskes myk.

Nam nam, altså :) Burde prøves....

Vi skal nemlig ha kyllingvinger, loff og potegull til middag i dag :D




Klemmer fra Camilla i Villa Fredfull

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar