søndag 25. september 2011

Pairull- kjempe nam nam

Paideig:

  • 50 g smør
  • 6 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl vann

Smelt smøret (og avkjøl) før alt blandes i en kjøkkenmaskin.
Så legger du deigen i kjøleskapet i ca 1/2 time...

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss smør
  • 1/2 purreløk
  • 1 rød paprika
  • 1/2-1 rød chilli (kommer an på hvor sterk du vil ha den)
  • 3 dl hodekål- strimlet
  • 200 g kremost F.eks krydderkremost eller hvitløkkremost :) Nam nam...
  • så krydrer du med salt og pepper


Slik gjør du:

1. Surr kjøttdeigen i smør. Tilsett finstrimlet purreløk, hakket paprika og chilli, og kålstrimlene. Stek til kålen er myk.

2. Rør i kremosten og smak til med salt og pepper. Avkjøl fyllet.

3. Kjevl ut deigen til et avlangt rektangel .

4. Legg på fyllet, men ikke helt ut i kantene. Pensle rundt med sammenvispet egg og rull den sammen som en rullekake.

5. Legg rullen på en stekeplate med bakepapir. Pensle over med egg og strø på sesamfrø.

Serveres med grønn salat :)



Dette er en helt nyyyyydelig rett.
Takk til deg, kjære Hanne-mor, som ga meg denne oppskriften... Og takk for all god mat vi har fått i helga. Jeg kan nesten rulle tilbake til Vestby !!! :D

2 kommentarer:

  1. ååå det så godt ut:) det skal jeg prøve:) takk for tipset. cecilie

    SvarSlett
  2. Den er kjempe god... Nam nam :)

    SvarSlett