tirsdag 6. september 2011

Lun og god eplekake med sprøtt lokk og en dæsj vanilje is

Høsten er tiden for tente lys og lune eplekaker med vanilje is.

I dag har jeg slått på stortromma å bakt verdens beste eplekake. Synes det var på sin plass med tanke på været. Det regner og blåser skikkelig ute, og da er det virkelig koselig å sitte inne med tente lys og lun eplekake :)


Det du trenger er:
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 1/2 dl havregryn
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør eller margarin
  • 3-4 epler
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel


Trinn for trinn

1. Begynn med deigen: Sett stekeovnen på 225 grader. Bland raskt sammen mel, havregryn, sukker og smør til en grynet masse.

2. Skrell eplene, og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter eller skiver.

3. Smør en ildfast form, og legg i eplene. De skal ligge ganske tett.

4. Strø brunt sukker og kanel over eplene, og fordel deigen over.

5. Stek eplekaken midt i ovnen til eplene er myke og deigen har fått litt farge. Ca. 20-25 min.
Server kaken lun.


Har du lyst på vanilje is, tar du det ut av frysern ca. 5 min før du serverer kaken :)



Så er det bare å dekke bordet...
Værså god!!



Klemmer fra Camilla i Villa Fredfull

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar