tirsdag 13. september 2011

Høst, jul og allhelgskranser ... Nå er det bare å pynte opp

Nå er det bare å begynne å pynte opp....

Har du vintergrønne busker i hagen? Eller bor du nær en skog? Vel, da kan du lage deg de flotteste kranser selv, på en to tre. Nesten uten kostnad. Og om du ikke har tilgang på gratis materiale så er det alltid vintergrønt å få kjøpt på gartneri og torg, så sett i gang!Du trenger myke greiner, rosesaks, tang og viklestreng.

1. Ta 3-5 greiner og legg dem gradert (altså at ikke alle begynner på samme sted. Fest sammen med viklestreng.

2. Fin 3-4 greiner til som også legges gradert og fest ny vikletråd ca 10 cm fra forrige. Fortsett på samme måten til kransen har ønsket lengde.

3. Når kransen er så stor som du vil ha den bøyer du den til slik at den blir en sirkel. Ikke bry deg om den er litt skeiv, dette ordner du på seinere. Fest med vikletråd i toppen.

4. Du har nå en krans hvor det stikker ut greiner. Ta vikletråden og start å vikle rundt hele kransen. Stram godt. Nå er tida for å få kransen rund.

5. Voila! Rund og fin krans som kan brukes til alt og ingenting. Som du også kan pynte opp med de rareste ting... Gran, mose, lyng, kongler, nøtter, bånd osv....
Elsker når bloggrunder gir meg inspirasjon.... Nå skal jeg kjøre Martinius i barnehagen, så skal jeg ut i naturen!! Legger ut bilde seinere i dag, hvis kransene jeg skal lage blir bra. Hehe...

Ha en strålende dag, folkens..

Klemmer fra Camilla i Villa Fredfull

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar